Contrast Media: despre Ami și Crista :)

Astăzi am citit pe site-ul Contrast Media un articol despre noul nostru album ”Un nou capitol” și am rămas profund impresionate de ce am găsit scris acolo. 🙂  Ne-am gândit să postăm și aici articolul, așa că prin urmare, vă lăsăm pe voi să-l citiți:

” Cand vorbim de grupuri de muzica crestina in Romania ne gandim in special trupe de baieti sau cel mult la o formula mixta. Ami & Crista este o formatie de fete si una care care s-a evidentiat de-a lungul timpului nu doar prin vocile exceptionale ale protagonistelor, dar si prin valoarea artistica si spirituala a cantecelor scrise si incluse in albumele publicate. Dupa albumul “Superior” realizat sub identitatea de “Electric” (in co-productie cu Contrast Media) si dupa “Amintiri” si “Aproape de mine” , Ami si Crista ne invita sa luam partea la o noua etapa muzicala pe care ele o parcurg acum, materializata in albumul “Un nou capitol”, cu cantece adunate in ultimii ani de activitate.

Nu este vorba, asa cum titlul o sugereaza, de o schimbare semnificativa de stil muzical sau compozitie. Ami si Crista raman fidele “acusticului”, chitarile, tobele, si toate tonurile folosite ramand in sfera de “siguranta” a abordarii instrumentale , care insa sustine si scoate in evidenta extrem de bine identitatea cantecelor de pe acest album. Se pare ca albumul nu are nevoie de artificii “sintetice” pentru a lasa o urma frumos conturata dupa ce este ascultat. Poate si datorita faptului ca piesele in sine reprezinta, fiecare in parte, un moment muzicalo-acustic ce merita toata atentia urechilor si apoi a sufletelor noastre. Si talentul fetelor trebuie remarcat in aceasta privinta, mai ales din perspectiva generala a muzicii crestine romanesti, unde cantecele auto-scrise si de calitate nu reprezinta un lucru des intalnit.

Albumul se strange in jurul ideii sugerata de titlu, si se transpune direct in piesa a doua, care poarta chiar numele de “Un nou capitol”, prima piesa ,”Lasa cantecul liber” fiind o re-editare a unei piese produsa impreuna cu Chris si Transilvania Gospel. Tema albumului o reprezinta transformarea completa a vietii in urma intalnirii cu Dumnezeu, atunci cand “toate lucrurile sunt noi”. In mod suprinzator, lansarea albumul coincide cu un nou si binecuvantat capitol in viata familiei lui Ami, si anume nasterea primului copil. Este probabil forma in care Dumnezeu face ca lucrurile sa fie mereu autentice. Pe aceasi line a comparatiei viata-carte, cantecul “A fost odata” ne impartaseste aceeasi poveste a dragostei Dumnezeu-om, si ne face sa (re)descoperim acel sentiment extrem de sensibil si placut a copilului din nou. De altfel atmosfera de poveste o putem experimenta aproape pe tot parcursul albumului nu doar la nivel de mesaj , dar si datorita altor “artificii” muzicale la care Ami si Crista se pricep foarte bine: textura vocilor, aranjamentele si interventile vocale care sustin linia principal, dublajul pe acute a lui Ami care creeaza sound-ul angelic, accentele si nunatele folosite de Crista pentru a defini mai bine momentele din poveste.

De remarcat este piesa “Cant”, cu un balans si o armonie care ne poarta cu placere gandurile catre cantecele lui Leigh Nash si Sixpence none the richer. Ca si abordare stilistica , Ami si Crista au facut, pe tot parcursul albumului, incursiuni in diverse sfere muzicale, fara insa sa se departeze de drumul initial stabilit. Gasim elmente de blues, country-blues, gospel (“Tu esti Cristosul”), insa suprindem si accente de fine soul sau alternativ (piesa “Ma intorc”).

O supriza placuta o produce ultimul cantec, “Pace”, un re-make al unei piese vechi de aproximativ 20 de ani, dar care, asa cum au reusit sa surprinda si fetele, extrem de actuala ca mesaj si ca impact artistic. Un catec de speranta, perfect pentru a incheia acest album, care va va delecta si va provoca in acelasi timp.

Ne place gustul cu care ramem dupa ce ascultam acest album, apreciem dedicarea fetelor si dorinta lor de a ramane relevante prin cantece si aranjamente. Este probabil unul dintre cele mai reusite albume din muzica crestina romaneasca actual si unul de referinta pentru Ami& Crista si de aceea va recomandam acest album cu caldura necesara pentru acest sfarsit de an friguros. ”

Titlu: Un nou Capitol
Numar piese: 12
Data aparitiei: 12 Noiembrie
Producator: Ami & Crista

 

preluat de pe www.contrastmedia.ro

 

3 Replies to “Contrast Media: despre Ami și Crista :)”

 1. Azi mi-a sosit CD-ul vostru “Un nou capitol”, si vreau sa zic ca e minunat!
  Glorie lui Dumnezeu pentru voi!
  Cantati, cantati in continuare Lui.
  Melodiile sunt o binecuvantare!
  Desi nu va cunosc, in dragostea Domnului va trimit o imbratisare. 🙂

 2. Uitandu-ma pe internetul romanesc iata ca am nimerit pe saitul dumeavoastra.
  Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea
  articolelor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *